Det gode arbeidsliv
– et program for godt arbeidsmiljø og forebygging og reduksjon av sykefravær
Vi vet at kjernen til et godt arbeidsmiljø og grunnlaget for å forebygge og redusere sykefravær består av to parter: ledere/arbeidsgivere og de ansatte.
Vi har derfor lagt opp et program der begge parter får kunnskap og verktøy til å ta tak i sine respektive utfordringer, kombinert med individuell oppfølging av de ansatte eller sykmeldte som har behov for det.
Best effekt får dere ved å gjennomføre hele programmet over en periode på 6-12 måneder, men dere kan også velge å i stedet kjøre bare enkeltelementer dersom dere vil begynne i mindre skala.
Sykefraværsoppfølgingen består av individuelle veiledningssamtaler der disse temaene blir gjennomgått:
- Avklaring av forhold som kan ha betydning for den sykmeldtes arbeidsevne og hans/hennes evne til å møte de krav som stilles ved deltakelse i arbeidslivet og i utførelsen av et arbeid.
- Gjennom veiledning bidra til at den sykmeldte blir klar over og erkjenner sine forutsetninger og ser disse i forhold til de faktiske muligheter.
- Motivasjons- og mestringsaktiviteter som bidrar til at den sykemeldte ser nye muligheter, og får egne målsettinger for å kunne beholde sitt arbeidsforhold.
- Kartlegging av hvilken bistand eller tilrettelegging som må iverksettes eller endres for at den sykmeldte skal komme tilbake i jobb
Vi har god kunnskap om hva som kreves av både arbeidsgiver og den sykmeldte og kan vise til lang erfaring og gode resultater.
Fokus i programmet Det gode arbeidsliv skal hele tiden være på muligheter, ikke på begrensninger og hindringer.
Vi kommer gjerne på et uforpliktende møte for å ta en prat om hva vi kan bidra med i din organisasjon – ring oss på 400 22 600.